OM OSS

Vi är ett härligt gäng här på Klippoteket Huvudsaken som brinner för vårt skapande. Vi erbjuder allt inom vårat yrke, klippning, färgning, slingor, uppsättningar, extensions mm.

Vi uppdaterar oss hela tiden med kurser och visningar för att kunna erbjuda det bästa just för dig.

Madde

Godkänt Mästarbrev, Gesällbrev och FRISÖRLICENS
Har jobbat här på Klippoteket Huvudsaken en lång tid nu och är även delägare. Genomgått utbildning på Ester Mosesons frisörgymnasium. Gillar det mesta inom vårat yrke, tycker om variationen och skapandet. Att få vara med att göra andra människor glada, nöjda och positiva genom att använda mina breda kunskaper i färg och form är det bästa med mitt yrke.

Annika

Godkänt Mästarbrev, Gesällbrev och FRISÖRLICENS
Startade upp Klippoteket Huvudsaken 1988. Har alltid gillat variationer som vårt yrke ger oss. Den ena dagen är aldrig den andra lik. Det är kul att få hjälpa människor till förändringar med sitt hår. Älskar när hon får fria händer och får göra en ”TOTAL MAKEOVER.

Monica

 Gesällbrev och FRISÖRLICENS
En inbiten frisör som brinner för sitt yrke och skapande. Hon har sett trender komma och gå men känner fortfarande den där härligt skapande lusten som vårat yrke kräver. Älskar utmaningarna vi får dagligen med att ge våra kunder nya idéer och se möjligheter med varje individ.

Josefin

FRISÖRLICENS, GODKÄNT Delprov

Nyutbildad frisör under vinter/våren 2022, som gjort sina trainee-timmar hos oss men som nu är klar med sin utbildning. Josefin har en fantastisk personlighet; noggrann, lyhörd och som redan besitter goda kunskaper inom färg & form.

Hanna

Godkänt Gesällbrev och FRISÖRLICENS.

Har varit anställd hos oss sedan 2016. Hos Hanna kan både de manliga och kvinnliga kunderna känna sig bekväma och trygga med hennes lyhördhet & lugn. Hon gillar både kort & långt, små & stora förändringar och är en fena på folieslingor.

Ägarna på klippoteket Huvudsaken är frisörer med godkända Mästarbrev!
Det är den bästa kvalitetsgaranti du kan få på att arbetet utförts av en utövare med stor kompetens i sitt yrke!

Vad innebär Mästartiteln?
En Mästare har den yrkesskicklighet, erfarenhet, kunskap och
redlighet i yrket som branschen kräver. För att få ett Mästarbrev krävs godkända prov av yrkeskunskaper, såväl teoretiska som praktiska. Dessutom krävs minst sex års erfarenhet i yrket, godkända kunskaper i företagande och gott renommé. Bestämmelserna är utarbetade av branschen och godkända av Sveriges Hantverksråd. Mästarbreven är reglerade i lag.

Vad är Gesällbrev?
Vägen till Mästarbrev går oftast via Gesällbrev som hantverkaren får efter godkänt yrkesprov. Gesällbrevet kan ses som examensbeviset på att man kan det som branschen kräver
för att kunna utföra sitt yrke.

Vill du ha ett hantverk utfört med kvalitét ska du alltid fråga efter Gesäll- eller Mästarbrev!

Varför välja frisör med licens?

Frisörlicensen är en kvalitetsgaranti som intygar utbildning, behörighet och seriositet. Det innebär att branschens yrkesprov, gesällprov är avlagt.
I Sverige kan vem som helst arbeta som frisör utan att ha någon utbildning. I frisörbranschen används starka kemiska preparat som kan leda till allergi, eksem, brännskador och astmaliknande symptom vid felbehandling.
Vi vill att du som kund skall känna dig trygg när du klipper eller färgar ditt hår.

Vad är syftet med frisörlicensen?

Syftet är att få igenom ett krav för licens, frisören måste då kunna uppvisa licens för att få arbeta som frisör och köpa kemiska preparat. På så vis får vi bort oseriösa aktörer och du som kund kan vara säker på att den frisör du går till är utbildad. Detta är en självklarhet i många andra länder. Det är dags även för Sveriges kunder att känna sig trygga i frisörstolen.

Hur vet jag som kund att frisören har licens?

Licensen sitter på spegeln i salongen eller på annan synlig plats och är i storlek som ett körkort. Klisterlappar eller skyltar finns på dörren eller i fönstren för att intyga licens.